هل الـ البى الـسى أفضل ام الميكرو كنترول ؟وعلى أى أساس تم اختيارك؟

تم إضافة السؤال من قبل السيد احمد محمد عواد , Engineer , Tawasol
تاريخ النشر: 2013/12/09
eslam hamed
من قبل eslam hamed

انا روحت اكتر من شركة اتوموشن حاليا الاتجاه نحو الميكرو كنترولر اكتر من plc

زمان كام plc واكل الجو دلوقتى بدا يقل وفى اشياء زى الميكرو بدات تدخل السوق الصناعه وبقوة فى ميكروتشبت دلوقتى صنعت مخصوص للصناعه ومساله التعقيد والكلام دا لاب فيو بيحل حل حاجة البرمجة دلوقتى بقت بالرسم و flowcode

mohamed saif mahjoob
من قبل mohamed saif mahjoob , Electrical QA/QC , ASGE

 إضافه لكلام الاخ محمد ,,, التعمل مع المايكرو صعب ومحتاج خلفيه في الالكترونات و في لغات البرمجه مثل C,, BASIC ,, والمشروع محتاج زمن اطول لانك بتشتغل بكثافه علي مستوي HARDWERE ثم بعد ذالك ال SOFTWERE  اما ال PLC فمعظم الشغل SOFTWERE يعني المشروع بالمايكرو محتاج مجهود مضاعف و زمن مضاعف ... لكن الميزه فيهو انو ارخص بكثير و بعطيك مرونه و إمكانيات اكبر من ال PLC...

Mohammed abdu ahmed  Alraeeini
من قبل Mohammed abdu ahmed Alraeeini , رئيس قسم الكهرباء , عالم الرؤية لانظمة الطاقة الشمسية

لكل هما مميزات وعيوب تختلف باختلاف التطبيق او المشروع الذيتستخدم به العنصر الكهربائي فمثلاً اذ اردت تصميم كرت للأله صغيرة خطوطها محدودة فالميكروكنترولر افضل لرخصها وسهولة استبدالها واهم شي رخص التكلفة .

اما اذا كان لديك مشروع كبير كخطوط انتاج البكويت واقسام التغليف فذلك ييتطلب plc .

وانا افضل الـPLC :لاسباب التالية

سهولة التعامل معه .

تعدد طرق البرمجة .

احتوائه وظائف رقمية ومنطقية كثيرة وباعاداد كبيرة

مرونة التصميم داخلة لوجود بلوكات جاهزة توفر الوقت ويمكنك استخدامها اكثر من مرة حسب حاجتك .

عدد المنافذ كبير وو امكانية توسعتها

امكانية الربط بين اكثر من جهاز يسهل التوسع بالعمل ويمكن تكرار عدد كبير من الاجهزة التي يربط مع بعض وتعمل كجهاز واحد ذو قدرات هائلة ..

وكل ذلك يعتمد على قدرات الفنية في استخدام الـPLC

محمد عبد المجيد محمد
من قبل محمد عبد المجيد محمد , فني كنترول وتحكم , مؤسسة تبارك

الميكروكنترولير يختلف عن الplc لكن اذا اردت جهاز للتطبيقات الصناعية وتحمل المشاق والبيئة الصناعية فال plc افضل لكن لتطبيقات الصوت والضوء والمؤثرات والمشاريع الذكية فالميكروكنترولر وبالنسبة لموضوع تجهيز الهاردوير فمحلول حيث توجد كارتة اوردينو جاهزة للبرمجة وسعرها ف المتناول