Which is the most used Function of MS EXCEL i.e Vlookup, Hlookup etc for organization ?

تم إضافة السؤال من قبل Sushanta Khanal , Cash Supervisor/ Asst. Accountant , Majid Al Futtaim
تاريخ النشر: 2013/12/13
Zafar Iqbal
من قبل Zafar Iqbal , Teacher (Pak Studies) Subject Specialist , Home Tutor

Vlookup

Mamdouh AlSharif
من قبل Mamdouh AlSharif , Freelance Data Manager, Manipulator and Analyst , Freelance

data sorting and filtering ;)

Shahnawaz Alam Shahnawaz
من قبل Shahnawaz Alam Shahnawaz , Database Specialist , Intigral

Depend upon nature of your work in your organization. There are approx200 functions as per my experince pelase see below functions which are mostly use.

Sum

sumif

sumifs

count

counta

countif

countifs

average

averagea

averageif

averageifa

vlookup

hlookup

if

index

match

iferror

text

and

or

len

left

right

uper

lower

proper

substitute

Rajesh K
من قبل Rajesh K , ISP Manager , CENPAC NET INC

1.Sorting2. filtering3. Vlookup4.PIVOT

Ahmed Ajjour
من قبل Ahmed Ajjour , Construction Project Manager , Mushtaha Engineering & Contracting Co.

Sum average and filter

OUGGAD mohamed
من قبل OUGGAD mohamed , Budget Planning & Reporting Manager , Groupement Sonatrach-Agip

I think Vlookup

Atif Tanveer
من قبل Atif Tanveer , Decision Support Specialist , Hamilton Health Science

@sum()

FITAH MOHAMED
من قبل FITAH MOHAMED , Financial Manager , FUEL AND ENERGY CO for transportion petroleum materials

Vlook up & Sumif

Muhammad Jahanzaib Khan
من قبل Muhammad Jahanzaib Khan , Accountant , Mairaj Uddin Traders

people mostly use Vlookup