هل تطمح (كمحاسب) على الحصول على CPA وما هي اهم النصائح للحصول على هذه الشهادة وما مدى اهميتها في الحصول على وظيفة او الترقية؟

تم إضافة السؤال من قبل basem sawafta , Accountant , Jawwal
تاريخ النشر: 2014/01/20
Menerva Melad
من قبل Menerva Melad , Account Executive, Key Accounts , Graphic Home Company

1-لازم تكزن محاسب فاهم انت بتعمل ايه و ليه يعني فاهم المحاسبه الماليه جيدا

2- لابد ان تعرف المعاي المحاسبيه جيدا و التقارير الماليه و القوائم

مستخدم محذوف‎
من قبل مستخدم محذوف‎

اذا كنت ناوى تشتغل فى امريكا يبقى السي بى ايه كويسه لك اما اذا كانت الاجابه لا . اذا كنت تميل للنظرى فى الدراسه وبتشتغل فى المراجعه يبقى ادرس سي اي ايه . البديل الآخر والأقرب الى نفسى هو دراسه ال سي ام ايه .

hassan makhloof
من قبل hassan makhloof , senior G&L accountant , Uniboard paper&bord industry

1-لازم تكزن محاسب فاهم انت بتعمل ايه و ليه يعني فاهم المحاسبه الماليه جيدا

2- لابد ان تعرف المعاي المحاسبيه جيدا و التقارير الماليه و القوائم

3-عارف يعني ايه موزانات و يعنيه اداره ماليه

4- ممكن تكون حاصل علي سي ام ايه او سي اي ايه

5- اللغه الانجليزيه جيدا