What is dhcp relay agent in windows server 2008?

تم إضافة السؤال من قبل Mohammed Abdul Samad , System Administrator , Dar Al Yaum Media House
تاريخ النشر: 2014/02/25
Adrian Dsouza
من قبل Adrian Dsouza , Operations Manager , Jamal Bin Lahej Companies

DHCP relay agent is the component of of Windows Server2008 that listens in on the DHCP broadcasts  from DHCP clients on one subnet and forwards them to a different subnet.