محرك ثلاثي الاوجة وبة 6 اطراف للتوصيل + 6 اسلاك وليست 3 كيف يمكنني توصيلة للتحكم بة مع العلم ان التحكم بة عبر كوناكترين + تايمر

تم إضافة السؤال من قبل mohamed alhag , فني أجهزة دقيقة وتحكم Instrumentation and Control Technician , الشركة السودانية للتوليد الحراري
تاريخ النشر: 2014/03/19
MOHAMED ELHAFEZ ALI AL-SAYED AL-HAFEZ
من قبل MOHAMED ELHAFEZ ALI AL-SAYED AL-HAFEZ , مدير قسم الكهرباء , Alhasoor Mining

اوافق الباش مهندس فهذه الطريقة هي استار دلتا فالتايمر يستخدم للتبديل بين الاستار و الدلتا والكونتاكترين هم عببارة عن مين كونتاكر واخر استار والاخر دلتا

sameh sobhi abdelhady abdelaziz
من قبل sameh sobhi abdelhady abdelaziz , Facility manager , Arab investment co. AIC

كل المحركات ال3ph ليها6 اطراف لانها نهايات الملفات و طريقة الربط بين الملفات دلتا او ستار دلتا كل نهاية ملف مع بداية الاخر مع فاز الباور و ستار طرف مشترك للملفات و3 اطراف للفازات

التحكم الى وصفته2 كونتاكتور و تايمر غالبا هو star/delta ستارتر بيستخدم عشان تقليل التيار فى بدء المحرك لطريقة التوصيل ابحث عن star delta control circuit فى جوجل و شوف الدايرة لانك بتوصل كونتاكتور بحيث تكون التوصيل دلتا و اخر ستار و بتوصل التايمر بحيث يشتغل مع اول كونتاكتور ثم يفصله و يشغل الكونتاكتور التانى و بتعمل حماية كهربية و ميكانيكية لل2 كونتاكتور ميشتغلوش مع بعض