Are office tools that consumed within one year is considered a fixed asset or expense?

تم إضافة السؤال من قبل Moustafa Hassan , Accountant , Doha Institute for Graduate Studies
تاريخ النشر: 2014/04/21
مستخدم محذوف‎
من قبل مستخدم محذوف‎

they are expenses

Mohammad Tohamy Hussein Hussein
من قبل Mohammad Tohamy Hussein Hussein , Chief Executive Officer & ERP Architect , Egyptian Software Group

These are considered as expense

Umer Sharif
من قبل Umer Sharif , Head Of Accounts Dept , Allied Petroleum Pvt Ltd

Office tools consumed in a year consider as expense.

Muhammad Akram Shahzad Mughal
من قبل Muhammad Akram Shahzad Mughal , Assist. Manager Inventory & Warehouse , KahrPlast Co.

it tools are consumed within one accounting cycle then it is Expense.....

مستخدم محذوف‎
من قبل مستخدم محذوف‎

Expenses because there is no economic benefit coming from them in the future. As they  are fully utilised they must be recognized as expenses.

Muhammad Ahsan
من قبل Muhammad Ahsan , General Accountant , Emirates Hospitals Group

if consumed within one year they are expense

Umer Aziz
من قبل Umer Aziz , Senior Accountant , TERNA Bahrain Holding - GEK Group (www.terna.gr)

Expense

Asim Khan
من قبل Asim Khan , Data Analyst (CRM) , Syngenta Pakistan Ltd., Multan

Definitly , those will be considered as expenses.

Dipesh Shrestha
من قبل Dipesh Shrestha , Supervisor , Kist Bank Limited

Obivously. expenses.

Moses Ajayi Murorun
من قبل Moses Ajayi Murorun , Production Executives , Various Organizations

Office consumed within i year are classfied as 'Expenses