ما طرق حساب الاحمال الكهربائية؟

تم إضافة السؤال من قبل ezzat sadek , engeneer , orascom
تاريخ النشر: 2014/06/06
sameh sobhi abdelhady abdelaziz
من قبل sameh sobhi abdelhady abdelaziz , Facility manager , Arab investment co. AIC

زى ما وضح الباشمهندس بالاضافة اذا المطلوب حشاب احمال وحدة معينة او مكان معين يمكنك جمع القدرات لكل الاجهزة و ووحدات الانارة و من ثم حساب التيار لها بقسمتها على الجهد فى حالة1 فاز220 او110 و فى حالى3 فاز380 فى جذر3 او220 فى جذر3 حسب النظام و للتقريب فى حالة فاز واحد اضرب الباور بالكيلو وات فى4.5 و فى حالة ال3 فاز اضربه فى1.5 يطلع معاك التيار الى بناء عليه و على معامل الامان تختار مفاتيحك و عدادك و اسلاكك

Hady Mohamed Gamal
من قبل Hady Mohamed Gamal , Senior Electrical tendering and design Engineer - Power Transformers , Elsewedy Transformers

حساب الأحمال يكون اما على حسب جداول شركة الكهرباء لكل بلد او عن طريق الكود المحلي او الدولي مثل IEC , BS , NEC , EN , .....

ويكون ايضا على حسب الحمل هل هو حمل سكني او اداري او صناعي